9 Ekim 2014 Perşembe

Kuru Bamya Çorbası

 

Haziran ayından bu yana hiç İstanbul'da kalmadım desem yeridir.Leylekleri fazlasıyla havada gördüm sanırım:) Tabi bu kadar gezip tozmanın sonunda iki gün önce şifayı fena kaptım.Dün de evde yorgan döşek yatarken canım ekşili bir çorba istedi.Tavuk suyumu olsun,ezo gelinmi olsun diye gönül gezdirirken aklıma bamya çorbası geldi.Şimdiye kadar hiç denemediğim bir çorbaydı ama herşeyin bir ilki vardır:) Bol limonlu pek de güzel oldu doğrusu:) Ben geçen seneden kurutmuştum çiçek bamyalarımı,güzel Ege'min minicik bamyalarından yapıp kış için saklamıştım,düne kısmetmiş:)
 
#KURU BAMYA ÇORBASI
  • 100 gr.kuru bamya
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 adet limon suyu
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz
Öncelikle bir tencereye kuru bamyalar konularak 5 dakika haşlanır.Ve süzdürülür.Soğan minik minik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Salçası konulup etlerle birlikte et suyu dökülerek kaynamaya bırakılır.Su tamamen kaynayınca bamyalar içine katılır ve limonun suyu da eklenip pişmesi beklenir.Ben genelde tuzunu en son katıyorum ki etlerin yumuşamasını engellemesin.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder