13 Ekim 2014 Pazartesi

Kabak Mücveri


Genelde uzun ve keyifli yemek akşamlarında aperatif olarak yapıyorum mücveri,bazıları kabak köftesi diye söylerler.Oldukça kolay ve doyurucu bir başlangıç.Yağda kızartıldığından dolayı zararlı gibi görünse de en lezzetlisi de bu şekilde oluyor:))
 
#KABAK MÜCVERİ
  • Yarım kg #kabak
  • Yarım demet taze #soğan
  • Yarım demet #maydonoz
  • Yarım demet #dereotu
  • Yarım demet #taze nane
  • 1 adet #havuç
  • 1 adet #patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı #un
  • 2 adet #yumurta
  • #Karabiber
  • #Kimyon
  • #Tuz
  • Sıvı yağ(kızartmak için)
Tüm yeşilliklerimizi(taze soğan,maydonoz,dereotu,nane) yıkayıp ince ince kıyıyoruz.Kabak,havuç,patates ve kuru soğanımızı rendeleyip yeşilliklerle harmanlıyoruz.Yumurtalarımızı kırıp unumuzu ekliyoruz.Burada kıvamı ayarlamak çok önemli,eğer çok sıvıysa biraz daha un eklenebilir.Çünkü kabakların boyutuna göre kıvamı da değişebiliyor.Baharatlarımızı da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Önceden ısıttığımız yağımıza çorba kaşığı yardımıyla 1 kaşık tavaya döküp üzerini hafifçe bastırıyoruz.Ben bunu instagram hesabında video çekip paylaştım.İnstagram hesabım:kimbumutfaktaki
İki tarafıda önlü arkalı kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz.Sıcak iken servis yapabiliriz.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder