Uzuuun bir aradan sonra herkese selamlar,sevgiler:)
Neredeyse 3 aydan beri buralardan uzak kaldım.Harika bir tatil yaptım ama her güzel şeyin sonu olduğu gibi tekrar İstanbul'a geri döndüm.Yaz boyunca da hergün mutfağımda güzel yemeklere imza attım.Fakat bir ios güncellemesi uğruna tüm telefonum sıfırlandı ve o güzelim fotoğrafların hepsi gitti:( Bu sene kış için bolca hazırlık yaptım.Vişne reçeli,şeftali reçeli,biber salçası,tarhana...Sanırım en güzel olay da İzmir'in güneşinin çok yakıcı olması.Çünkü tüm reçellerimi ve salçamı güneşte pişirerek yaptım.Kaynatmadan,doğal olarak güneşte piştiler:) Hem daha sağlıklı hem de lezzeti çok daha güzel oluyor.İzmir'de yaklaşık 20 kilodan domates konservesi yaptım ama gözüm doymadı ve 2 gün önce yine bir miktar aldım.Kışın bunları kullanmak çok rahat oluyor.Hem yemeklere hem de çorbalara tazecik domates sosu koyuyorum.20 kilodan yaklaşık 22 tane kavanoz çıktı.Tüm günümü aldı yapması ama yemesi güzel oluyor:)
#KONSERVE DOMATES
- 20 kilo armut domates
Domateslerimizi güzelce yıkayıp kabuklarını incecik soyuyoruz.Çoğu kişi sıcak suya batırıp çıkarıyormuş kolay soyulması için ama o zaman da çok sulu oluyor.Ben üşenmedim tek tek soydum.Kabuklarını atmadım,onları da kırmızı biberlerle kaynatıp salça yaptım.Burada da en zoru kevgirden geçirmek:)
Domatesleri 4e bölüp robota attım ve çok az çevirdim.Çünkü domates suyu gibi olmasını istemiyorum,biraz parçalı kalınca yemeklerde daha iyi oluyor.Tüm bu işlemi yaptıktan sonra büyük tencerelere koyup kaynatıyoruz.Kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara koyup,kapaklarını sıkıca kapatıp ters ceviriyoruz(iyice sıkmak çok önemli yoksa hava alırsa bozulabiliyor).Bir gün boyunca ters çevrilmiş halde duruyor.Ertesi gün kilere koyabilirsiniz.Afıyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder