Çocukluğumda annemin en çok yaptığı tatlı,ilk defa denedim bende.Normalde şerbetli tatlı çok sevmediğimden sütlü tatlı yapıyorum.Dün canım istedi denedim.Kıvamı tadı oldukça yerinde oldu.
#FİNCANDA TEL KADAYIF
Malzemeler:- 400 gr tel kadayıf
- 125 gr eritilmiş tereyağı
- İri çekilmiş ceviz
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Derin bir kabın içerisinde kadayıfları koyup elinizle didikleyip eritilip soğutulmuş tereyağıyla iyice harmanlayın.Küçük bir kahve fincanını biraz yağlayın ki çıkarması kolay olsun.İçine bir parça kadayıf koyup parmaklarınızla bastırıp üzerine bolca ceviz koyup bir parça daha kadayıf koyup kenarlardan taşanlarıda içe kapatıp iyice bastırın.Fincandaki top kadayıfı tepsiye ters çevirin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.Pişen kadayıfları fırından çıkartıp soğuyan şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerinde gezdirerek tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatıp şerbeti iyice çekmesi için 45 dakika dinlendirin.Soğuyunca üzerlerine antep fıstığı ile süsleyip kayman ile servis yapın.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder