30 Nisan 2014 Çarşamba

Etli Yaprak Sarması

ETLİ YAPRAK SARMASI
Malzemeler:
  • Yarım kg taze asma yaprağı
İç Malzemesi için:
  • 300 gr kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tane domates(kabuğu soyulmuş ve minik minik doğranmış)
  • Maydonoz
  • Taze nane
  • Dereotu
  • Pul Biber(isteğe göre)
  • Tuz
Pişirme aşaması için:
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
 
Taze yaprakları kaynamış suda rengi dönene kadar bekletelim.Bu arada soğanı,domatesi ve yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayalım.Pirinci yıkayıp süzelim.Tüm malzemeyi derince bir kaba alıp yoğuralım.
Yapraklarımızı süzdükten sonra fotoğraftaki gibi sarmaya başlayalım.Büyük yaprakları ortadan ikiye bölüp kullandım.Zira etli dolmanın küçük olanı makbul derler:)Tencerenin altına bir kaç tane yaprak seriyorum ki dibine yapışmasın.Sardığımız sarmaları sırayla dizelim.Üzerine kafi miktarda sıvı yağ gezdirelim(2-3 yemek kaşığı kadar)Daha sonra kaynar suyu ve tuzu da ekleyelim(suyun miktarı dolmaların biraz üstüne çıkacak şekilde ayarlanmalıdır)Son olarak sarmaların üstüne bir tabak kapatalım(dolmaların kabarmaması için)Önce yüksek ateşte buharı çıkıncaya kadar kaynatalım.Sonra küçük ocağa alıp kısabildiğimiz kadar kısalım,işin püf noktasıda burada başlıyor,ne kadar kısık ateşte uzun süre pişerse o kadar lezzetli oluyor ve sarmalarımız hiç açılmıyor.Suyunu çekene kadar pişirelim.Arzuya göre üstüne sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun:)
 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder