CEVİZLİ UN HELVASI
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kırılmış ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı sıcak su
Öncelikle bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırıyoruz.Tencereye unumuzu koyup orta ateşte karıştırmaya başlıyoruz.Ben yağını kavurduktan sonra koyuyorum.Hem yağ yanmamış oluyor hem de mideye ağrı vermiyor.Tabi ki yağ olmadan kavrulduğunu anlamak çok zor derseniz,unun rengi sütlü kahve olduğunda kavrulmuş demektir.Yaklaşık 40-45 dakika devamlı kavurdum.Kavrulduktan sonra yağı tavada eritip kavrulan una karıştırıyoruz.Cevizlerimizi ekleyip 5 dakika daha karıştırıp,yavaş yavaş şerbetimizi döküyoruz.Ve devamlı karıştırmaya devam ediyoruz ki top top olmasın.Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.Çorba kaşığıyla şekil veriyoruz.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder