#KREMALI MANTAR ÇORBASI
Malzemeler:
- Yarım kg mantar
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı un
- 3 bardak süt
- 1 bardak su
- 1 kutu Tikveşli çiğ krema
- Tuz
Mantarları temizleyip 4'e bölüyoruz.Büyük olanları 6 parçaya da bölebiliriz.Doğranmış mantarları bir tavaya alıp suyu çıkana kadar pişiriyoruz.Pişerken kararmaması için üstüne yarım limon suyu dökebiliriz.
Diğer tarafta bir tencereye un ve yağı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.(2-3 dakika) Daha sonra üstüne yavaş yavaş sütü dökmeye başlayıp çabuk hareketlerle karıştıralım.Ben bu işlemi blendırla yapıyorum.Çünkü ne kadar karıştırsam da topaklanıyor.Geri kalan sütü ve suyu da katıp karıştırmaya devam edelim.Mantarları ve kremamızıda çorbamıza ekleyip bir taşım kaynatalım.Tuzunu da ekleyip ocağın altını kapatalım.Servis yaparken üstüne karabiber serpebilirsiniz.
#Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder