Çocukluğumdan beri,böyle puslu ve soğuk havalarda canım hep sıcacık çorba ister.Bugün de o günlerden biri:) Tabi her bünyeye göre değil işkembe çorbası ama kızımla biz çok seviyoruz:)
Hemen tarife geçelim,biraz meşakkatli bir iş olsa da yemesi güzel
#TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI
Malzemeler:
- Yarım kilo dana işkembesi(temizlenmiş olarak kasaplarda satılıyor)
- 1 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 8 bardak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
Temizlenmiş olarak aldığımız işkembeyi 1-2 saat süre ile bol tuzlu soğuk suda bırakın.Daha sonra işkembeyi düdüklü tenceremize alıp üstüne 8 bardak su ekleyip,içine kabuğu soyulmuş bütün soğanı ve soyulmuş sarımsakları ekleyin.Ve 1 saat bu şekilde kaynatın.Piştikten sonra çıkardığımız işkembeyi 1 santimlik parçalar halinde(siz iri seviyorsanız daha büyük de olabilir) kesiyoruz.Bu arada soğan ve sarımsağı suyun içinden çıkarıyoruz.Bunlar pişerken kötü kokuyu alması içindi.
İşkembeleri kestikten sonra tekrar tencerenin içine atıp 15 dakika daha pişiriyoruz.Pişme esnasında ayrı bir tencerede unu ve yağı kavurun,üzerine birkaç kepçe kaynamakta olan çorbanın suyundan katın,pürüzsüz oluncaya dek karıştırın(el blendiriyla çok daha kolay oluyor)ve tenceredeki çorbaya katın.Ayrı bir kasede yumurta sarısını ve limonun suyunu çırpalım.Yine çorbanın suyundan azar azar alarak terbiyemizin içine katalım ki yumurta kesilmesin.İyice karıştırdıktan sonra çorbaya katalım.1-2 taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder