Herkese mutlu haftalar.Uzun zamandır bloğa tarif koymak gelmedi içimden.Türkiye'de yaşananlar beni de derinden üzdü.
Bu hafta enerjimi toplayıp yazmam gerektiğini düşündüm,nihayetinde hayat hepimiz için devam ediyor...
Pazartesiye tatlıyla başlayalım istedim.Yapılışı biraz maliyetli ama özel misafirlerimiz için çok güzel bir tatlı.
#BÖĞÜRTLENLİ CHEESCAKE
Malzemeler:
- 1,5 paket eti burçak bisküvi
- 100 gr.tereyağı
- 3 paket(küçük) Trakya Çiftliği krem peynir(bulamazsanız Labne de olabilir)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 200 ml.sıvı krema
- 3 çorba kaşığı un
- 1 kutu superfresh böğürtlen
Öncelikle kelepçeli kalıbımızın her yerini alüminyum folyo ya da yağlı kağıt ile saralım.Bisküvileri rondodan geçirelim.Tereyağını eritip bisküviler ile iyice karıştıralım.Kalıbın altına bastırarak yayıp buzdolabında dinlendirelim.
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım.Vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.Unu ekleyip tekrar karıştıralım.Peynir hariç diğer malzemeleri katıp çırpalım.En son peynirleri de ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.Buzdolabından kalıbımızı çıkarıp karışımımızı bisküvilerin üstüne dökelim.Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.kekimizin çatlamaması için fırının tabanına yanmaz bir kap içinde bir miktar su koyabilirsiniz.Su fırın içi havasının aşırı kuru olmasını önlediğinden kekiniz çatlamadan pişecek ve daha leziz bir görüntüye ulaşacaktır.
Kek fırında pişerken böğürtlen sosumuzu hazırlayalım.Böğürtlenleri rondodan geçirip sos tavasına alalım,üzerine 1 su bardağı su,1 yemek kaşığı nişasta ve 2 yemek kaşığı şeker ekleyip pişirelim.Hazırladığımız sosu ılınmaya pişirdiğimiz cheescake de soğumaya bırakalım.Tüm bu işlemlerden sonra sosumuzu kelepçeli kalıba döküp buzdolabına kaldıralım.6 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder