25 Nisan 2014 Cuma

Zeytinyağlı Bezelye


Tam taze bezelye zamanı,nasıl içleri dolu ve kocaman.Görünce kaçırmadım tabi:) Bu hafta sebzeyle beslenmeye karar verdim:) Genelde annem tavuk incikle yapar,öyle de çok leziz oluyor ama bugün zeytinyağlı istedi canım.
 
ZEYTİNYAĞLI BEZELYE
Malzemeler:
  • Yarım kg bezelye
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Soğanımızı yemeklik doğrayarak zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.Yemekleri zeytinyağlı yaparken ocağın altını kısıyorum.Az ateşte yağın yanmaması gerekiyor.Pembeleşince salçamızı,ardından küp küp doğradığımız havuçları ve patatesleri  ekleyip kavuralım.Kavrulduktan sonra ayıklanmış ve yıkanmış bezelyelerimizi ve tuzunu ekleyip üzeri 1 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.Yaklaşık 20-25 dakikada pişiyor.Eğer bu sürede suyunu çekerse üstüne az az kaynamış su ekleyebilirsiniz.Ben genelde yemeklerin kıvamını koyu severim.Çok sulu yapmıyorum.Çoğu zaman düdüklü tencerede pişiriyorum.Eğer düdüklüde pişirecekseniz 1 su bardağı su yeterli oluyor.Pişme süresi de kısık ateşte 10 dakikadır.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder