Yapması kolay gözükse de incelikleri olan bir tarif.Ama ben bütün detayları sizlerle paylaşacağım.Öncelikle kişi sayısına göre kasabımızdan eti alıyoruz.Orta kalınlıkta dilimlettikten sonra sakın dövdürmeyin,bu çok önemli.
Malzemeler:
- Dana antrikot
- Deniz tuzu
- Zeytinyağı
Öncelikle tavamız iyice kızsın(döküm tavada daha bir lezzetli oluyor)İçine çok az yağ damlatın eti kızgın yağın üzerine koyun ve altını hiç kısmayın(kısarsanız et suyunu verir ve artık o eti ne pişirin ne de yiyin) 2 dakika ile 4 dakika arası yanan ocağınıza bağlı olarak alt üst edin,orası da renk değiştirince tekrar alt üst edin o arada az deniz tuzu ilave edin.Bu şekilde eti mühürlemiş olduk.Yani asıl lezzet katan suyun dışarı çıkmasına izin vermedik.Bundan sonra istediğiniz şekilde pişirin,piştiğini anlamak için kürdanı etinize batırın eğer ete yapışmıyorsa pişmiş demektir.
Asla ama asla ete bıçak,çatal vs batırmayın.İçindeki özsuyu dışarı çıkarırsanız,o eti artık yemek anlamsız olur.
Tavadan eti aldıktan sonra içine yeşil biber,kırmızı biber ve kuru soğanı jülyen şeklinde kesip beraber alt üst edin.Yanına servis olarak patates püresi ve yeşil salata da yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder