#İRMİK HELVASI
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik
- 100 gr.tereyağı
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Tarçın
Yağı,irmiği ve fıstığı tencereye koyup orta ateşte yaklaşık 35-40 dakika irmiğin rengi dönünceye kadar kavuralım.Ayrı bir kapta süt,su,şeker ve vanilyayı şeker eriyinceye kadar karıştıralım(soğuk olacak)İrmik kavrulduktan sonra üzerine şerbeti ekleyip karıştıralım.Kapağını kapatalım ve suyu çekince ocağı kapatıp demlenmeye bırakalım.Küçük bir kase ile şekil verip üzerine tarçın serperek servis edelim.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder