28 Şubat 2014 Cuma

Sebzeli Arpacık Pilavı

Bugün yaptığım rulo köftenin iç harcından kalınca önce pirinç pilavı mı yapsam diye düşündüm,sonra sıkça yediğimizi düşünerek arpacık pilavına uydurabilirim sanırım bunu dedim:) Ortaya da güzel bir tablo çıktı:)
#SEBZELİ ARPACIK PİLAVI
 
Malzemeler:
  • 2 su bardağı arpa şehriyesi
  • 1 tane havuç
  • 1 avuç bezelye
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 su bardağı su
Öncelikle bezelyeleri dağılmayacak şekilde haşlıyoruz.Havucu küp küp doğrayıp sıvı yağ ile kavurmaya başlıyoruz.5 dakika sonra arpa şehriyeleri de ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz.Ardından haşlanmış bezelyeleri de içine atıyoruz.Başka bir tavada rendelenmiş domatesleri kaynayıncaya kadar kavuruyoruz.Ben yazdan yaptığım konservelerden kullandığım için kavurma gereği duymadım.
Şehriyelerin rengi değişince 2 su bardağı sıcak suyu ve domates rendesini ekliyoruz.Orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Suyu çekince üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
Ben genelde bu pilavı tavuk etiyle yapardım.Öyle de denemenizi tavsiye ederim.
#Afiyet Olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder