20 Şubat 2014 Perşembe

Bulgurlu Köfte

Herkese selamlar,sevgiler:)
Bugünkü tarifimiz çoook ama çok lezzetli,bir o kadar da tok tutan bulgurlu köftemiz.Çoğu yerde Fellah köftesi deniyor ama ben ismini beğenmediğim için bulgurlu köfte diye değiştirdim:)
#BULGURLU KÖFTE

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kaşık un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Bulguru ıslatmak için su
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 adet domates rendesi
Süslemek için:
  • Maydonoz
Öncelikle bulguru derin bir kaba koyup üzerini çok az şekilde geçecek kadar sıcak suyla ıslatıyoruz.Kapağını kapatıp yarım saat bekletiyoruz.Daha sonra içine irmiği,salçası,unu,yumurtayı ve baharatını ekleyip yoğuruyoruz.Çok sert bir hamur olmamalı,ele alınıp yuvarlanıyorsa olmuştur.Yuvarlarken dağılmaması için arada elimizi suya batırarak yuvarlarsak daha kolay olur.Zeytin büyüklüğünde hamurları koparıp yuvarlıyoruz ve ortasına serçe parmağımızla bastırıyoruz.Uygun bir tepsiye koyuyoruz,üst üste gelebilir,birbirlerine yapışmıyorlar.
Derin ve büyük bir tencerede suyumuzu koyup kaynatıyoruz.Kaynarken sosumuzu hazırlıyoruz.Yağı,sarımsağı ve salçayı tavaya koyalım.1-2 dakika kaynadıktan sonra domates rendesini katalım ve bu şekilde birbirine özleştirelim.Eğer kıvamı koyu geldiyese köftelerin suyundan sosun içine katabilirsiniz.
Köfteler suyun yüzeyine çıkmışsa pişmiş demektir.Suyunu süzün ve tabaklara servis edin.Üstüne hazırladığımız sostan ve kıyılmış maydonozlardan koyun.
İkinci bir seçenek olarak da sosun içine köfteleri katıp karıştırabilirsiniz.Ben az soslu sevdiğim için üstüne koymayı tercih ettim.
Afiyet Olsun:)

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder