21 Şubat 2014 Cuma

Tiremisu

Bugün her günden daha farklı bir gün benim için...Canım babamın doğum günü...Ne yapmalı diye düşünürken,yaş pastaya oranla daha hafif ve daha lezzetli olan Tiramisu'yu yapmaya karar verdim.
Bitaneciğim doğum günün kutlu olsun,senin kızın olmaktan her zaman gurur duydum,daha nice doğumgünlerini bir arada geçiririz inşallah...

#TİRAMİSU
Malzemeler:
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket Pınar Labne peynir(200 gr)
  • 1 fincan nescafe(ıslatmak için)
  • 1 paket hazır kakaolu kek(pastaban olarak da geçiyor)
  • Kakao
 
Öncelikle yumurta,süt,şeker ve unu orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştıralım.Kaynamaya başlayınca ateşten alıp labne peyniri koyalım ve muhallebinin içinde eritelim.Özellikle Pınar markasını verdim çünkü denediklerim arasında en iyisi bu.
Diğer tarafta hazır kekimizin taban kısmını servis tabağına yerleştirerek kahvenin yarısı ile ıslatalım.Üzerine kremanın yarısını sürelim.Kahvenin diğer kalan yarısını da üst tabanın iç tarafını ıslatalım.Ve pastanın üstünü kapatalım.Kalan kremayı da sürelim ve kenarlarını güzelce kapatalım.Son işlem olarak da süzgeç yardımıyla kakao serpelim.Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder