8 Ocak 2014 Çarşamba

Köfteli Nohut


Herkese kocaman selamlar,sevgiler :)
Bugünkü tarifimiz hem çok doyurucu hem de çok lezzetli.Genelde nohutu ya etli ya da sade yaparız.Küçük bir değişiklik yapıp minik köfteli denemenizi tavsiye ediyorum:)

  • 2 su bardağı nohut(haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
     
Köfte için:

  • 300 gr yağsız kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • İnce kıyılmış maydonoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Acı pul biber

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda ıslatıp,sabah düdüklü tencerede 30 dakika haşlıyoruz.

Köfte için tüm malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz.Ben bir gece önceden yapıyorum ki köfteler ayrılmasın.Sonra fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlak şekli veriyoruz.(ikişer tane elimizde yuvarlarsak daha kolay bitiyor)

Daha sonra başka bir tencereye nohutu alıp üzerine gelecek kadar su,salça ve yağı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra köftelerimizi de içine atıyoruz.Köfteler pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.

Afiyet Olsun:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder