Bizde gelenektir,her kandilde pişi yaparız,bugün pişinin yanına bir de tatlı birşeyler yapmak istedim.Evde hazır elmam da varken bir elmalı kurabiye yapayım dedim.
ELMALI KURABİYE
Malzemeler:
- 250 gr sanayağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
İç harcı için:
- 3 elma rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
Önce iç harcımızı hazırlayalım.Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.İçine toz şeker,tarçın ve ceviz içini de koyup tavada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra hamuru için; diğer tüm malzemeleri yoğuruyoruz.Hamurumuz kulak memesi kıvamında olunca hamurumuzdan bir parça alıp yuvarlak yapıp elimizle bastırıyoruz,içine sığabileceği kadar elmalı harcımızdan koyup uçları üstte kalacak gibi kapatıyoruz.Sıkı sıkı yapıştıralım ki pişince açılmasın.
Tepsimizin kirlenmemesi için ben yağlı kağıt kullanıyorum.Tepsimize hepsini dizdikten sonra 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.Çıkarıp soğuduktan sonra küçük bir süzgeçle üstlerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder