YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
#yalancitavukgogsu
#yalancitavukgogsu
- 1 kg süt
- 8 yemek kaşığı şeker
- 2.5 kahve fincanı un
- yarım paket sanayağı
- 1 paket vanilya
Öncelikle süt,un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Koyu kıvama geldiğinde sanayağı ve vanilyayı da ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Bu işlemimizi tamamladıktan sonra ocağın altını kapatıp mixerle 15 dakika karıştırıyoruz.İşin en zor kısmıda bu zaten.Fakat ben 5 dakikalık aralıklarla karıştırıp,kahve molası veriyorum:)Göz göz ve sakız gibi olmasının da sırrı burada zaten.Uzunca karıştırmak:)
Bu işlemimizden sonra kare veya diktörtgen bir borcamı biraz suyla ıslatıyoruz(yapışmaması ve kolayca çıkması için)Üstünü ben tarçın ve cevizle süsledim.Evde fındık parçaları varsa siz bunlarla da süsleyebilirsiniz.
#AfiyetOlsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder