Herkese selamlar,sevgiler...Neredeyse 2 ay olmuş ben yine ortadan kaybolalı,bilenler bilir çok fazla seyahat ediyorum ve buraya yetişmem mümkün olmuyor ne yazık ki:( Yoksa yine yemeklerimi düzenli olarak yapıyorum,gelin görün ki iki fotoğraf ekleyip iki satır yazmaya hiç vaktim kalmıyor:( Son günlerde bu yaptığım tatlı çok popüler oldu,hem hafifliğinden hem de lezzet bakımından inanılmaz beğeniler aldım.Her gittiğim yere yapıp götürüyorum:)
#KIBRIS TATLISI
- 3 adet #yumurta
- Yarım su bardağı #tozşeker
- Yarım su bardağı #sıvı yağ
- 1 su bardağı #galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış #ceviz
- 1 su bardağı #Hindistan cevizi
- 1 paket #kabartma tozu
Kreması için:
- 1 litre #süt
- 1 su bardağı #nişasta
- Yarım su bardağı #şeker
- 1 paket #vanilya
- 1 paket #kremşanti
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Öncelikle şerbeti hazırlamamız gerekiyor,kekimiz sıcak şerbetimiz soğuk olsun diye.Bir tencere suyu ve şekeri koyduktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatıyoruz.Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz,kalan malzemelerin hepsini ekleyip karıştırıyoruz.Yağlanmış büyük kare borcama döküyoruz.Kıvamı çok koyu olduğu için endişelenmeyin,güzelce yaydıktan sonra inanılmaz kabarıyor.160 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.Ki her zaman yazdığım gibi fırından fırına pişirme süresi değişiyor.Bir bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz.Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün,soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Altını kapattıktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mixerle 5 dakika boyunca çırpın.Kekin üzerine bu muhallebiyi dökün,üzerine bolca Hindistan cevizi ekleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder