#HAVUÇLU YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
- Yarım su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 büyük havuç(rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- Pul biber
Pirinç yıkanır ve suyu süzülür. 4 bardak su,pirinç ve rendelenmiş havuç tencereye alınır ve kaynatılır.Pirinç yumuşayınca terbiyesi ilave edilir.Terbiyesini hazırlamak için;yoğurt yumurta sarısı ve bir bardak su iyice karıştırılır.Çorbanın suyundan bir kepçe alınır ve yoğurda karıştırılır.Çorbayı sürekli karıştırarak yaval yavaş terbiyesi ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder