24 Mart 2014 Pazartesi

Havuçlu Yayla Çorbası

Çorba çeşitlerimizin fazla olmadığından daha önceki tariflerimde de bahsetmiştim.Bir değişiklik yapıp bildiğimiz yayla çorbasını ya da diğer adıyla yoğurt çorbasını havuçlu yaptım.Değişik bir tat oldu.Tarifimiz ise şöyle:

#HAVUÇLU YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 büyük havuç(rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Pul biber
Pirinç yıkanır ve suyu süzülür. 4 bardak su,pirinç ve rendelenmiş havuç tencereye alınır ve kaynatılır.Pirinç yumuşayınca terbiyesi ilave edilir.Terbiyesini hazırlamak için;yoğurt yumurta sarısı ve bir bardak su iyice karıştırılır.Çorbanın suyundan bir kepçe alınır ve yoğurda karıştırılır.Çorbayı sürekli karıştırarak yaval yavaş terbiyesi ilave edilir.
Tavada sıvı yağ kızdırılıp nane kavrulur.Çorbanın üstüne dökülür.Tuzu ve baharatı ayarlayıp çorba koyulaşınca servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder