6 Ocak 2014 Pazartesi

Limonlu Kek

Bir misafir geleceği zaman en hızlı yaptığımız şeylerden biridir kek.Genelde biz hanımlar kakaolu kek yaparız.Ama bu kekin de yapımı pratik sonucu kesindir:) Ve kime yaptıysam sonucunda çok beğenildi.
 
LİMONLU KEK
#limon #kek
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1/4 su bardağı süt(50 ml)
  • 2 limon kabuğu(ince rendelenmiş)
  • 1 pk kabartma tozu
Tereyağı ve şekeri mixerle köpük köpük olana dek çırpıyoruz.Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz(yumurtaları 1 saat önceden oda sıcaklığında bekletirsek daha iyi sonuçlar elde edebiliriz)Süt,limon kabuğu rendesi,un ve kabartma tozunu da ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz(tahta kaşık kekin kabarmasını sağlıyor)Hamuru yağlanmış kek kalıbına ya da yuvarlar bir borcama aktarıp önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.Ben kelepçeli kalıp kullanıyorum.Çıkarması kolay oluyor.İlk 30 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın.30 dakikadan sonra kekinize kuru bir bıçak ya da kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.

#Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder