Bugünkü tarifimiz kuru dolma.Ben dolmanın tüm çeşitlerini çok seviyorum ama bu kuru dolmanın tadı bir başka oluyor.Misafirleriniz için de lezzetli bir seçim.Tarifi ben kendi yaptığıma göre vereceğim ama siz daha kalabalıksanız miktarı çoğaltabilirsiniz.
#ETLİ KURU DOLMA
Malzemeler:- 20 adet #kuru patlıcan
- 10 adet #kuru biber
- 300 gr #kuzu kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Yarım demet maydonoz
- 2 adet domates rendesi(ben yazdan hazırladığım konserve domateslerden kullandım)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Dolmalıklarımız yumuşadıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzelim.İçlerini doldurmaya başlayabiliriz.Ağzına kadar doldurmuyoruz ki,pişince taşmasınlar. Zira pirinçler pişince şişecek.Hepsini doldurup yassı şekilde tenceremize dizelim.Diğer kalan domates rendesini de patlıcanların üstüne dökelim. Daha sonra patlıcanların üstünü kapatacak büyüklükte bir tabak koyalım.Bu hem ağırlık sağlıyor hem de dolmalıklarımızın yukarı çıkmasını önlüyor.Patlıcanların üstüne hafif çıkacak şekilde sıcak su ekleyelim. Kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra da ocağın en küçük gözüne tenceremizi alalım. Yaklaşık 20-30 dakikada pişiyor. Pirinçlerimizin piştiğinden de bunu anlayabiliriz.
Son olarak daha acı ve ekşi sevenler pul biberin ve nar ekşisinin miktarını arttırabilirler.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder